NOT the Majority Opinion

~~~ Η «ελληνική πραγματικότητα» υπάρχει μόνο στο μυαλό εκείνων που δεν μπόρεσαν (ή δεν ήθελαν;) ποτέ να ξεφύγουν από αυτήν ~~~

 

 

Wednesday, November 09, 2005

Kostas Simiti's Book

 

Μια μικρή συνεισφορά στην συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το βιβλίο του Κώστα Σημίτη.

  1. Τα περί αποκάλυψης εθνικών μυστικών (Ιμια), που βλάπτουν την χώρα γιατί τα μαθαίνουν οι Τούρκοι, τα θεωρώ ανοησίες. Η ηγεσία της Τουρκίας είναι βέβαιο ότι γνώριζε τα γεγονότα. Το ότι τώρα τα έμαθε και ο απλός λαός σε Ελλάδα και Τουρκία μάλλον θετικό μου φαίνεται.

  2. Επί της ουσίας, η ιστορία έχει δείξει ότι είναι δύσκολο να γράψει κανείς αμερόληπτα για γεγονότα στα οποία συμμετείχε. Πόσο μάλλον όταν πρωταγωνιστής ήταν ο ίδιος.

 

Οσο αφορά τις αιτίες απώλειας των εκλογών από το ΠΑΣΟΚ έχω δύο παρατηρήσεις.

  1. Το βέβαιο είναι ότι οι εκλογές χάθηκαν. Ο ελληνικός λαός έκρινε το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του.

  2. Σε ποδοσφαιρικούς όρους (που είναι της μόδας). Το ότι οι εκλογές χάθηκαν λόγω κακής προεκλογικής εκστρατείας, μου θυμίζει μια ποδοσφαιρική ομάδα που χάνει με 8-0 (διαφορά στις μετρήσεις), αντικαθίσταται ο αρχηγός στο 96΄ μετά από απαίτηση των συμπαικτών του και της εξέδρας και δίνει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον καλύτερο (και δημοφιλέστερο) βασικό παίκτη της ομάδας με εμπειρία στο εξωτερικό. Το παιχνίδι χάνεται τελικά με 8-4 (ίσως και λιγότερο). Μετά το τέλος του παιγνιδιού ο αντικατασταθείς αρχηγός ισχυρίζεται ότι ο λόγος που χάθηκε το παιγνίδι ήταν ότι στα υπόλοιπα 2 λεπτά των καθυστερήσεων που αυτός δεν έπαιζε, ο νέος αρχηγός δεν συνέχισε την ίδια τακτική! (τα λεπτά του αγώνα αντιστοιχούν στους μήνες που ο Κ. Σημίτης και ο Γ. Παπανδρέου ήταν αρχηγοί μέχρι τις εκλογές).

 

. . . επιστροφή στο Blog!